Гендерна рівність, розширення прав та можливостей жінок: представники Структури ООН Жінки відвідали Лебединську громаду

Делегація зі Структури Організації Об’єднаних Націй з питань гендерної рівності і розширення прав та можливостей жінок з робочим візитом відвідали Лебединську громаду.

Під час зустрічі з місцевою владою представники ООН обговорили питання співпраці у напрямку реалізації національних та міжнародних зобов’язань щодо забезпечення гендерної рівності.

Структура ООН Жінки реалізує проєкт «Розбудова демократичного, мирного та гендерно рівного суспільства в Україні», що фінансується урядом Норвегії і спрямований на підтримку спільних зусиль уряду, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів  місцевого самоврядування України, а також жіночих громадських організацій щодо локалізації, впровадження та моніторингу виконання Національного плану дій України з виконання резолюції Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека».

Під час робочого візиту міжнародна експертка Грацієлла Піга та програмна спеціалістка Лінда Аітіо провели оцінку вищезазначеного проєкту, його реалізацію на території громади.

У рамках оцінювання також проведено зустрічі з основними виконавцями  Плану 1325 «Жінки, мир, безпека» на місцевому рівні, громадською організацією «Жінки Лебединщини» та жінками групи самопідтримки громади.  

Поділитися