Відбулося засідання Ради з питань ВПО при виконавчому комітеті Лебединської міської ради

27 лютого 2024 року відбулося третє засідання Ради з питань ВПО при виконавчому комітеті Лебединської міської ради.

Учасники засідання зібралися, щоб обговорити питання, яке на сьогоднішній день актуальне для внутрішньо переміщених осіб, а саме подовження виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з 1 березня 2024 року.

На засідання Ради було запрошено Наталію Єсіну, юристку ГО «Північна правозахисна група», яка надала роз’яснення щодо виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з 01.03.2024 відповідно до змін у законодавстві.

У ході обговорення змін до законодавства стосовно виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, членами ради було прийнято рішення звернутися до обласної Ради з питань ВПО та ініціювати подання Мінсоцполітики пропозицій щодо внесення змін до законодавства в частині виплат дітям з числа внутрішньо переміщених осіб незалежно від дати переміщення та пільгової категорії.

Також, на засіданні Ради було обговорено питання організації щодо співпраці Ради з питань ВПО при виконавчому комітеті Лебединської міської ради з старостами Лебединської МТГ.

За підсумками засідання напрацьовані подальші кроки, спрямовані на забезпечення прав та потреб ВПО.

Поділитися