Вшанували пам’ять загиблих земляків-учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні у Лебедині з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-тої річниці виведення військ з Афганістану відбулося покладання квітів до підніжжя пам’ятника «Прощавай, зброє!» за участі виконуючої обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО та першого заступника міського голови Ольги ЗІКЄЄВОЇ.

15 лютого 1989 року завершилась радянська військова інтервенція в Афганістані. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.

Трагічний слід ця війна залишила для багатьох українців та їхніх сімей. Кожен виніс з тієї війни свої спогади, свій біль і життєвий досвід…

Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь майже 44 тис. військовослужбовців.

Окрім афганської, за часів СРСР, українські військові брали участь і в інших локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав – вони виконували «інтернаціональний» обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Сирії, Анголі, Мозамбіку на острові Куба та в інших «гарячих» точках.

З самого початку вторгнення агресора на територію України ветерани інших війн добровільно стали на захист рідної землі.

Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим Героям!

Поділитися