Мешканці Лебединської громади зможуть отримати знання та практичні поради з питань птахівництва

Державна дослідна станція птахівництва Національної академії аграрних наук України (с. Бірки, Харківська обл.) планує розпочати співпрацю та підтримку населення Сумської області.

У рамках співпраці Державна дослідна станція птахівництва на початковому етапі має за мету на волонтерських засадах провести безкоштовне первинне навчання для підвищення зацікавленості населення у виробництві продукції птахівництва.

Установа має позитивний досвід співпраці з громадами Харківської області, близько 2,5 тис. чоловік взяли участь у навчаннях. Завдяки проведеним виїзним навчальним семінарам-тренінгам жителі громад здобули нові знання та практичні поради з питань особливостей вирощування курчат та утримання курей у власних домогосподарствах, поліпшення продуктивності та безпечності вирощування птиці.

Державна дослідна станція птахівництва НААН є єдиною в Україні галузевою науковою установою з питань птахівництва, яка здійснює наукове забезпечення та супровід усіх провідних напрямів галузі, в тому числі навчання та консультативна підтримка фермерських і присадибних господарств, які вирощують зернові, виробляють корми та кормові добавки, утримують птицю або тільки планують займатися своєю справою. Також установа зберігає єдину в світі колекцію вітчизняного генофонду курей та індиків, які в різні часи були створені вітчизняними селекціонерами-генетиками і розповсюджує її на всі регіони України.

У разі зацікавленості взяти участь у навчанні просимо звернутися до виконавчого комітету Лебединської міської ради (вул. Сумська, 12 каб. 21, м. Лебедин, тел. (05445)21438, ел. пошта: ekonomika_lbd@ukr.net).

Більш детальна інформація за телефоном (05747)78009, або на сайті установи http://avianua.com/

Поділитися