Сумська земля – це край квітучої краси

Сьогодні виповнюється 85 років з дня утворення Сумської області України.

Історія давнього та легендарного, чарівного та прекрасного Сумського краю сягає глибини віків, адже заселення території розпочалось близько 15 тис. років тому. Проте, Сумська область була створена порівняно недавно, а саме 10 січня 1939 р. згідно з Указом ВР СРСР, і до її складу ввійшли 12 районів Харківської області, 17 районів Чернігівської області та 2 райони Полтавської області. Новоутворених районів стало 18 з обласним центром в м.Суми.

Та не минуло і століття, як вже з початку 2021 року почав діяти новий поділ Сумської області на райони, затверджений Верховною Радою 17 липня 2020 року. Тепер на Сумщині стало 5 районів – Сумський, Конотопський, Шосткинський, Охтирський і Роменський.

Бібліотечні заклади Лебединської громади долучилися до відзначення 85-ї річниці утворення Сумської області.

В книгозбірнях оформлено книжкові виставки, перегляди літератури, інформаційні вітрини краєзнавчого характеру: «Слава тобі, рідний краю!» (Маловисторопська СБФ), «Сумщина літературна» (МБ №1), «Мальовнича Сумщина» (Бишкінська СБФ), «Сумщина неозора, чарує всіх твоя краса» (Боровеньківська СБФ), «Досліджуємо рідний край. Літературна Сумщина» та «Лебединщина – перлина Сумщини» (ЦМБ), «Сумщина – найкраща квітка у вінку України» (МБ №3), «Благословенна у віках Сумська земля» (МБ №2), «З днем народження, Сумщино!» (Рябушківська СБФ), «Моя Сумщина» (Підопригорівська СБФ), «Слобожанський край» (Гринцівська СБФ), «О, Сумщино, мій рідний краю» (Московськобобрицька СБФ), «Сумщина моя» (Катеринівська СБФ), «Моя Сумщина  неозора, чарує всіх твоя краса» (Василівська СБФ), «Благословенна у віках Сумська земля» (Червнелівська СБФ).

У Боровеньківській СБФ до створення Сумської області та до різдвяних свят пройшла народознавча мандрівка «Традиції і звичаї нашого краю», а в міській бібліотеці №3 – інформіна «Сумській області – 85».

«Сумщина – мій рідний край» – під такою назвою в Калюжнянській СБФ пройшов інфо-дайжест для жителів села, а Рябушківська СБФ запросила всіх бажаючих на презентацію тематичної книжкової виставки.

Інформаційна хвилинка на тему «Моя Сумщино, ти – як зірка в небі, що засвітилась, сяє й не згасає. Маленька частка рідної країни, ТИ -її гордість, сила і краса!» відбулася напередодні ювілейної дати для активних читачів Ворожбянської СБФ. Катеринівська СБФ оформила книжкову експозицію до дня заснування Сумської області, та провела бліц-інфо «Сумщина – мій рідний край».

Поділитися