Важливі зміни в умовах призначення компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО по програмі «Прихисток»!

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 № 1413 внесені зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

Змінами передбачено, що компенсація надається фізичним особам – громадянам України, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім осіб, з якими вони пов’язані родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві.

Тобто, відтепер компенсація НЕ надається власниками житла, які розмістили у своїх житлових приміщеннях своїх родичів – чоловіка, дружини, батька, матір, дітей, онуків, зокрема повнолітніх.

Сума компенсації за кожен людино-день становить 14,77 гривень (до цього на опалювальний період сума компенсації визначалася на рівні 30 гривень за кожен людино-день).

Відповідно відбулись зміни у :

– Повідомленні про безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні

– Заяві особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, про отримання компенсації витрат.

Відповіді на питання можна отримати за телефоном: 2-14-92

Поділитися