У Гудимівці провели в останню дорогу українського захисника – солдата Романа ГАВРИЛЕНКА

Сьогодні у Лебединській громаді провели в останню дорогу жителя села Гудимівка Калюжненського старостинського округу, солдата Романа Михайловича Гавриленка.

Під час повномасштабного вторгнення приймав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації. У лавах Збройних сил України служив у мінометному взводі однієї з військових частин.

Загинув 1 січня 2024 року. Героєві назавжди залишиться 47 років…

Церемонія прощання із захисником пройшла у рідному селі. Попрощатися із загиблим прийшли односельчани, представники влади та військовослужбовці, духовенство.

Вдячні жителі громади «живим коридором» віддавали останню шану Романові Гавриленку. Поховали бійця із військовими почестями під синьо-жовтим стягом та триразовий збройний залп на місцевому кладовищі.

Прощальну промову на місці поховання виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, начальник другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор Ячменьов, староста Калюжненського старостинського округу Михайло Білковський.

У мить прощання на кладовищі звучав Державний Гімн України та триразові залпи почесної варти.

Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Захисника України. Сумуємо та підтримуємо рідних у годину скорботи. Нехай опіка Всевишнього та наші молитви полегшать гіркоту втрати. Світлий спомин про мужнього оборонця рідної землі назавжди залишиться у наших серцях.

Вічна слава Захиснику!

Поділитися