Відбулося друге засідання Ради з питань ВПО при виконавчому комітеті Лебединської міської ради

27 грудня відбулося друге засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб. На засідання Ради були запрошені Кищик Анатолій Олексійович – начальник Лебединського управління Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості, Борулько Оксана Дмитрівна – заступник начальника Лебединського управління Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості та Безугла Інна Дмитрівна – кар’єрна радниця жіночого центру працевлаштування, який відкрито в рамках проєкту соціальної підтримки «WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей», який проваджується UNFPA, Фондом ООН, за фінансової підтримки ЄС в партнерстві з ГО «Інноваційні соціальні рішення».

Оксана Борулько надала роз’яснення щодо чинного законодавства у сфері зайнятості, а саме: про отримання мікрогранту для створення власного бізнесу, а також щодо можливості навчання в центрах перепідготовки особами, які перебувають на обліку в Лебединському управління Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості.

Інна Безугла розповіла про те, що жіночий центр працевлаштування відкрито в рамках проєкту соціальної підтримки «WE ACT II». Звертатися в жіночий центр працевлаштування можуть найбільш соціально вразливі категорії жінок, які постраждали від війни, внутрішньо переміщені особи (ВПО); жінки, які постраждали від гендерно обумовленого насильства та домашнього насильства та жінки з інвалідністю; жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах. Центр організовує курси навчання для жінок даних категорій прикладним професіям, професіям з сфері ІТ. Тематика визначається потребами жінок, наприклад, курси SMM, дизайну, створення сайтів, маркетинг тощо. Заплановані також інформаційні сесії з різноманітних питань, які допоможуть у працевлаштуванні (від написання резюме, підготовки до співбесіди, закінчуючи тайм-менеджментом та реєстрацією ФОП). 

На засіданні Ради також були підняті питання стосовно отримання медичних послуг внутрішньо переміщеними особами та забезпечення гуманітарною допомогою ВПО на території Лебединської міської територіальної громади.

З метою впорядкування діяльності Ради був розглянутий Стратегічний план Ради з питань ВПО та прийняте рішення про його доопрацювання.

Поділитися