У Ворожбі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Сергія КОВАЛЕНКА

У Ворожбі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – захисника України Сергія Коваленка.

Меморіальну дошку встановили біля входу до місцевого закладу загальної середньої освіти, який у 2003 році закінчив полеглий боєць.

Сергій народився 28 травня 1988 року в селі Ворожба. З 1995 по 2003 роки навчався у місцевій школі. Далі вступив до Ворожбянського ПТУ № 36, а після закінчення цього навчального закладу пішов служити за контрактом до Сумського вищого артилерійського училища, де прослужив три роки. Потім перейшов працювати у село Рябушки водієм вантажного автомобіля до місцевого господарства.

На військову службу по мобілізації був призваний 6 вересня 2022 року. Загинув 24 квітня 2023 року від отриманих поранень, несумісних з життям у результаті здійснення противником танкового та мінометного обстрілу, мужньо виконавши свій військовий обов’язок, поблизу населеного пункту Вугледар Волноваського району Донецької області.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки полеглому захисникові були присутні рідні та близькі, друзі та наставники, представники влади і духовенства, військовослужбовці та жителі громади.

Теплими спогадами про Сергія Коваленка ділилися дружина Анна та сестра Людмила Лисянська. Зі словами вдячності за виховання справжнього Героя, щирими співчуттями родині військового звернулися виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко та старший офіцер ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) Володимир Шутько.  

Право відкрити меморіальну дошку було надано дружині полеглого бійця Анні Коваленко і виконуючій обов’язки міського голови Світлані Горошко. Присутні хвилиною мовчання віддали шану світлій пам’яті Сергія Коваленка та всіх захисників, які віддали своє життя за рідну Україну.

Гідно організувати захід на честь полеглого бійця допоміг колектив відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Добра, світла пам’ять про Героя і вдячність за його подвиг назавжди залишиться у наших серцях. Вічна пам’ять Захисникові України! Ніколи не забудемо…

Поділитися