Стан надання допомоги та компенсації громадянам для відновлення будівель чи об’єктів пошкодженого нерухомого майна

Питання щодо стану надання допомоги та компенсації громадянам для відновлення будівель чи об’єктів пошкодженого нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації на території Лебединської міської територіальної громади було розглянуто під час апаратної наради під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

За інформацією начальника управління житлово-комунального господарства Олексія ПАРФИЛА, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 р. № 381 «Про затвердження Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги “єВідновлення”» та постанови Кабінету Міністрів України від 30 травня 2023 р. № 600 «Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна» рішеннями виконавчого комітету Лебединської міської ради затверджені положення про комісії щодо надання компенсації за пошкоджені та знищені об’єкти.

Станом на 21.12.2023 до Реєстру пошкодженого та знищеного майна надійшло 55 заяв щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об’єкти.

Комісіями з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені та знищені об’єкти розглянуто 53 заяви, а саме:

  • за пошкоджені об’єкти розглянуто та погоджено 43 заяви на загальну суму – 3 806 313,66 гривень, відмовлено п’ятьом заявникам, знаходяться в обробці дві заяви;
  • за знищені об’єкти нарахована компенсація чотирьом заявникам на загальну суму 4 540 306,04 гривень, одному заявнику відмовлено.

Протягом 2022-2023 років громадянам, які постраждали внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації благодійні організації на території Лебединської міської територіальної громади надавалася допомога такими благодійними організаціями:

Громадська організація «Людина в біді»

Квартири в багатоквартирних будинках (двері, вікна) с. Ворожба;

«Міжнародна організація міграції»

Квартири (двері, вікна) та покрівлі в багатоквартирних будинках с. Ворожба;

«Медейра»

Утеплення багатоквартирного житлового будинку с. Ворожба;

«DRSI»

Заміна покрівлі та вікон в під’їздах багатоквартирних будинків с. Ворожба;

Ремонт покрівлі у семи будинках, заміна вікон-9 штук у 9 будинках, заміна дверей – 4 штук у 4 будинках с. Бишкінь.

Протягом 2023 року продовжена допомога громадянам та фізичним особам підприємцям у вигляді утилізації будівельних матеріалів та видачі будівельних матеріалів.

Поділитися