У Лебедині попрощалися із захисником України – солдатом Олександром ПОЗНЯКОВИМ

Знову у скорботі Лебединська громада. Сьогодні попрощалися із захисником України – солдатом Олександром Олександровичем Позняковим.

Його боротьба за незалежність і територіальну цілісність нашої держави розпочалася 3 грудня 2022 року і закінчилася назавжди 31 жовтня 2023 року. Серце Героя перестало битися поблизу населеного пункту Іллінка Покровського району на Донеччині.

Призваний на військову службу по мобілізації Олександр у лавах Збройних сил служив на посаді стрільця одного з військових батальйонів. Був чуйним, добрим і товариським, завжди готовим прийти на допомогу.

Не дочекалися захисника живим мати, батько та молодший брат. Героєві назавжди залишиться 24 роки …

Провести Олександра Познякова в останню дорогу прийшли рідні, знайомі, військовослужбовці, представники влади, духовенства і жителі громади. Церемонія прощання з воїном розпочалася біля будинку, де він донедавна проживав. Далі траурна процесія рушила однією з центральних вулиць Лебедина до місця поховання солдата. Військовослужбовця пронесли крізь живий коридор, земляки у скорботі схиляли голови і встеляли його останній шлях квітами.

З прощальним словом виступили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко і тимчасово виконуючий обов’язки начальника ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) Ярослав Шевченко.

Поховали захисника з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти на Алеї Слави, де знайшли вічний спокій новітні Герої нашої держави. Тепер Олександр навічно з небесною вартою, а над його могилою навіки майорітиме синьо-жовтий стяг, символ країни, за волю і незалежність якої він віддав найцінніше – своє молоде життя.  

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким Олександра Познякова. Це – гірка втрата та нестерпний біль. Низький уклін та безмежна вдячність Герою! Нехай світлий спомин про воїна назавжди залишиться у пам’яті всіх, хто його знав, любив та шанував.

Поділитися