Делегація з громади взяла участь у конференції для територіальних громад-партнерок Проєкту PROSTO: «Підтримка доступності послуг в Україні»

Днями за ініціативи шведсько-українського проєкту PROSTO: «Підтримка доступності послуг в Україні» у Києві відбулася конференція «Староста в громаді. Шляхи посилення інституційної спроможності», учасники якої обговорювали майбутнє інституту старост у громаді.

Участь у конференції від Лебединської міської територіальної громади взяли керуючий справами виконавчого комітету Сергій Подолько, начальник управління «Центр надання адміністративних послуг» Олена Мішеніна, староста Василівського старостинського округу Антоніна Клюс і староста Рябушківського старостинського округу Оксана Падалка.

У рамках заходу відбулися панельні дискусії та інтерактивні обговорення, а також презентація посібника для старост, розробленого експертами Проєкту PROSTO: «Підтримка доступності послуг в Україні».

До участі у дискусіях, крім інших, були залучені керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України В’ячеслав Негода та народний депутат, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін.

Зазначимо, Лебединська міська територіальна громада є однією з партнерок Проєкту PROSTO: «Підтримка доступності послуг в Україні» і успішно реалізовує спільні проєкти. Співпраця громади зі шведськими партнерами у сфері доступності послуг буде продовжуватися і надалі.

Поділитися