Агровиробники можуть безоплатно отримати мінеральні добрива

За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України Програма USAID АГРО надасть мінеральні добрива для 7000 українських агровиробників на весняну посівну 2024 року.

Уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть 7 тисячам українських агровиробників мінеральні добрива для весняної посівної 2024 року. Через Програму USAID АГРО українським агровиробникам передадуть загалом 14 тисяч тонн добрив. Кожен учасник зможе отримати до 2 тонн мінерального добрива (карбамід) на господарство.

За підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, реєстрація на отримання допомоги пройде в Державному аграрному реєстрі (ДАР) у розділі “Доступні програми” – USAID АГРО_карбамід під ярі зернові та олійні в сезоні 2024 року.

Подача заявок триватиме з 1 по 14 листопада. Отримати допомогу можуть агровиробники, які:

мають в обробітку від 5 до 500 га у будь-якій області України (за винятком тимчасово окупованих територій),

вирощують зернові або олійні культури,

зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, зокрема, сімейні фермерські господарства.

Погоджені заявники, які обробляють від 5 до 20 гектарів землі (власна та орендована), отримають по одній тонні добрива, а ті, хто обробляють від 20 до 500 га – по дві тонни. Пріоритетність в отриманні добрив матимуть господарства, власницями або заявниками яких є жінки (згідно з інформацією в системі ДАР).

Видача добрив планується на листопад-грудень 2023 року.

Більше інформації за посиланням:https://minagro.gov.ua/news/programa-usaid-agro-nadast-mineralni-dobriva-dlya-7000-ukrayinskih-agrovirobnikiv-na-vesnyanu-posivnu-2024

Поділитися