Засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

У приміщенні Лебединської міської ради 31 жовтня 2023 року відбулося чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Лебединської міської територіальної громади.

Засідання проведено під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Лебединської міської ради Сергія  ПОДОЛЬКА.

На засіданні розглянуто питання, які стосувались дотримання чинного законодавства щодо легалізації зайнятості, виплати законодавчо встановленого мінімального рівня заробітної плати. Зокрема проведений аналіз інформації по страхувальникам, у яких застраховані особи виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами більше року у одного страхувальника та розглянуто інформацію щодо збільшення кількості застрахованих осіб, які працюють на умовах неповного робочого часу.

Голова робочої групи Сергій ПОДОЛЬКО у підсумку засідання звернув увагу на необхідність продовження здійснення моніторинг стану легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення на підприємствах, організаціях, установах, господарствах, серед фізичних – осіб підприємців Лебединської міської територіальної громади. Було також наголошено на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з роботодавцями щодо дотримання ними норм чинного законодавства щодо прав і гарантій найманих працівників. Адже офіційне оформлення трудових відносин є гарантією соціального захисту працівника, кадрової стабільності та налагодженої роботи всіх учасників трудового процесу. Водночас, для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.  

Управління праці та соціального захисту населення

Поділитися