Підсумки оздоровлення та відпочинку дітей Лебединської міської територіальної громади у 2023 році

Питання щодо підсумків оздоровлення та відпочинку дітей Лебединської міської територіальної громади у 2023 році було детально розглянуто під час апаратної наради під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

За інформацією начальника управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради Валентини ГУБСЬКОЇ, протягом 2023 року спеціалістами управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради проводилася робота щодо підбору та направлення на оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій за бюджетні кошти. До управління праці та соціального захисту населення в цьому році надійшло 108 заяв на оздоровлення 122 дітей.

Діти нашої громади у 2023 році мали можливість отримати послугу оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного, обласного бюджетів та за кошти приймаючої сторони. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2021 року № 1167 «Про затвердження Порядку організації виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок», на виконання листа Департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації від 19.05.22023 № 05/1774 дві дитини пільгових категорій, а саме 1 дитина позбавлена батьківського піклування та 1 дитина з інвалідністю, отримали послуги відпочинку в Німеччині, за кошти приймаючої сторони.

Згідно з розподілом путівок до Державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» направлено на оздоровлення та відпочинок 2 дитини пільгових категорій: з них одна дитина позбавлена батьківського піклування і одна дитина з малозабезпеченої сім’ї.

За експериментальним проектом «Гроші ходять за дитиною» послугою з оздоровлення та відпочинку скористалося 34 дитини. Умовою даного проєкту було підбір та направлення дітей, що виховуються у малозабезпеченій сім’ї та належать до категорії – діти з багатодітної сім’ї або дітей, що виховуються в малозабезпеченій сім’ї та належать до категорії – діти з інвалідністю (здатні до самообслуговування). Отже, на 28 дітей нашої громади, що виховуються в малозабезпеченій сім’ї та належать до категорії – діти з багатодітної сім’ї та 6 дітей, що виховуються в малозабезпеченій сім’ї та належать до категорії – діти з інвалідністю (здатні до самообслуговування), батьки отримали бюджетні кошти у грошовій безготівковій формі на поточний рахунок із спеціальним режимом використання.

На виконання Обласної цільової програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2023 рік послугами оздоровлення та відпочинку на 30.10.2023 рік скористалося 72 дитини.

Безкоштовними путівками забезпечилось 37 дітей. А саме в Позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Перлина Придністров’я» Івано-Франківська область відпочило 4 дітей, з них 3 дитини з інвалідністю з яких 2 дитини ВПО та одна дитина учасника бойових дій.

В «Туристично-оздоровчому комплексі «Едельвейс» Івано-Франківська область безкоштовно отримали послуги відпочинку 33 дитини, а саме:

5 дітей з багатодітної сім”ї;

18 дітей учасників бойових дій;

1дитина сирота;

9 дітей, як внутрішньо переміщена особа.

За звітній період в Оздоровчо-профілактичному комплексі «Планета Здоров’я» («Дитячий оздоровчий табір «Артек-Прикарпаття») Львівська область послуги відпочинку з батьківською доплатою в сумі 3 500 грн. отримало 35 дітей, а саме:

3 дитини з багатодітної сім’ї;

3 дитини з інвалідністю;

5 дітей учасників бойових дій;

1 дитина, як внутрішньо переміщена особа;

23 талановиті дитини. 

Станом на 30.10.2023 року підібрано та підготовлено пакет документів щодо направлення на відпочинок дітей з батьківською доплатою в розмірі 2 600 грн. до Дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Іллара» Закарпатської області, який заплановано на 05.11.2023 рік. Послугою відпочинку скористається 27 дітей з них:

1 дитина померлого внаслідок отриманого захворювання внаслідок захисту Батьківщини

2 дитини учасника бойових дій;

2 дитини з багатодітної сім”ї;

1 дитина з інвалідністю;

1 дитина, як внутрішньо переміщена особа;

20 талановитих дітей.

До кінця року, за наявності бажаючих, є можливість ще надати послуги оздоровлення та відпочинку дітям пільгових категорій.

Оздоровлення пільгових категорій населення за рахунок коштів бюджету Лебединської міської територіальної громади у 2023 році не здійснювалося.

Поділитися