Відбулися установчі збори Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Лебединської міської ради

30 жовтня 2023 року відбулися установчі збори Ради з питань внутрішньо переміщених осіб, яка діятиме при виконавчому комітеті Лебединської міської ради.

Ключове завдання Ради – сприяння забезпеченню і захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб з питань соціального захисту, психосоціальної, медичної та правової допомоги. Сприяння діяльності виконавчого комітету Лебединської міської ради у розвитку ефективних механізмів адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

За словами начальника управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради, Валентини Губської, питання створення Ради з питань ВПО назріло давно. Тому, розпорядженням міського голови було затверджено Положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб та її склад. До складу Ради увійшло 13 осіб. З них: 3 внутрішньо переміщені особи, 1 представник громадської організації «ЖІНКИ ЛЕБЕДИНЩИНИ», 1 представник Благодійної організації «Рокада», 7 представників зі структурних підрозділів виконавчого комітету та 1 представник КНП «Лебединська лікарня імені лікаря К.О.Зільберника».

На зборах було погоджено керівний склад цього консультативно-дорадчого органу. Головою Ради було обрано внутрішньо переміщену особу, Кондратенко Марину Володимирівну, заступником голови Ради – представника громадської організації «ЖІНКИ ЛЕБЕДИНЩИНИ», Солоненко Олену Геннадіївну, секретарем Ради –  провідного спеціаліста сектору призначення допомог відділу грошових (соціальних) допомог і компенсацій управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради, Стрижакову Наталію Михайлівну.

Бажаємо новоствореному консультативно-дорадчому органу плідної роботи.

Поділитися