У селі Підопригори провели в останню путь загиблого військового Карена Діланяна

Знову Лебединщина у жалобі, знову матері та батьки Лебединської громади хоронять своїх дітей, у невимовному горі схиливши голови над трунами загиблих. Кривава війна забирає синів і дочок української нації, патріотів своєї землі, нещадна і страшна, ціною життя наших земляків, наших співвітчизників дарує нам надію на мирне життя у своїй незалежній, суверенній державі.

Відразу двох бійців сьогодні проводжали в останню путь жителі Лебединської громади – у селі Підопригори попрощалися із солдатом Кареном Діланяном, а у Штепівці – з солдатом Русланом Пашковим.

Церемонія прощання з солдатом Кареном Ншановичем Діланяном розпочалася вдома у загиблого воїна. Рідні, близькі, односельці прийшли віддати останню шану патріоту своєї землі, захиснику України – Герою, який повернувся на щиті та провести його в останню путь.

Свого часу, у 1990-х роках сім’я Карена переїхали жити на Лебединщину, втікаючи від страшного горя війни у Вірменії. Як не прикро констатувати факт, але горе і біль, усі страхіття війни і на українській землі не оминуло цієї родини.

19 вересня 2023 року, виконуючи бойове завдання у районі населеного пункту Курахове Покровського району Донецької області, стрілець-санітар 2 мотопіхотного відділення 3 мотопіхотного взводу 2 мотопіхотної роти Карен Ншанович Діланян, 23.02.1980 р.н., отримав поранення, не сумісне з життям, захищаючи Батьківщину від російських загарбників.

Під час руху траурної процесії вулицями рідного Карену села люди встеляли останній шлях загиблого живими квітами.

Близькі і знайомі Карена згадували про його добрі вчинки, світлий спомин про нього назавжди лишиться у серцях всих, хто його знав.

Прощальне слово, щирі співчуття родині і близьким на місці поховання бійця виголосили виконуючий обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО, представник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) Ігор Березов та знайомі Карена.

Жителі громади попрощалися з Кареном Діланяном і під залпи почесної варти провели його в останню путь. Поховали військового на місцевому кладовищі.

Щирі співчуття рідним та близьким захисника. Світлий спомин про звитяжного воїна назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків.

Спочивай з миром, Герою!

Поділитися