Всеукраїнська програма ментального здоров’я «ТИ ЯК?»

За ініціативою першої леді Олени Зеленської створено Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?».

Мета програми – сформувати оптимальну модель надання психологічних послуг населенню, сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я, дати розуміння та показати інструменти, які допоможуть українцям дбати про свій внутрішній стан.

Так, згідно даних соціологічних досліджень, понад 90% українців мали хоча б один із симптомів тривожного розладу, а 57% перебувають у зоні ризику розвитку ментальних порушень. Українці не мають звички звертатися до фахівця: 31% громадян не вважають свої проблеми достатніми для цього. Зараз це основний бар’єр на шляху звернення за психологічною допомогою. Психологічні проблеми наростають непомітно, впливають на всі сфери життя та знижують здатність протистояти викликам.

У межах кампанії створено спеціальну сторінку: http://howareu.com (howareujprogram), де запропоновані контакти, посилання, поради, продукти, техніки та методики, які допоможуть піклуватися про ментальне здоров’я – своє та людей поруч.

Дізнатися більше інформації про ментальне здоров’я можна також на сторінках у соціальних мережах:

Facebook – https://www.facebook.com/howareu.program

Instagram – https://www.instagram.com/howareu program

Для того, аби зрозуміти із якими викликами стикаються мешканці Сумщини щодо ментального благополуччя експерти програми «Ти як?» проводять опитування серед громадськості щодо потреб у сфері забезпечення ментального благополуччя.

Долучитися до анкетування можливо за посиланням: https://forms.gle/1 YMHkdEkH8wX3TD66

Також просимо залучитися до оцінки потреб надавачів психосоціальних послуг: https://forms.gle/1 uaAbGneJdv3 SSu78

Поділитися