7 вересня – День воєнної розвідки України

День воєнної розвідки України — святковий день на честь військової розвідки ЗСУ, встановлений Указом Президента України 7 вересня 2022 року.

“Ураховуючи значний внесок воєнної розвідки України у справу забезпечення захисту національних інтересів від зовнішніх загроз, зміцнення обороноздатності держави, з метою підтримання високого авторитету воєнної розвідки, вшанування звитяг воєнних розвідників постановляю установити День воєнної розвідки України, який відзначати щороку 7 вересня”, – йдеться у документі.

Саме від розвідників залежить успіх бойової операції. Розвідка дозволяє чути й бачити противника, передбачати рух збройних сил, визначати сильні та слабкі сторони ворога. Надзвичайно важливим є те, що розвідка наповнює доказову базу щодо російських агресії та воєнних злочинів на території України.

Лише з часом ми зможемо дізнатися про результати роботи наших розвідників. Та вже нині можна із впевненістю стверджувати – завдяки їхній боротьбі вдалося здобути перемогу не в одному бою із супротивником.

Вітаємо розвідників із професійним святом! Дякуємо за вашу мужність та хоробрість, що допомагає у відновленні територіальної цілісності нашої держави. Незламної волі в подоланні труднощів військової служби та перемоги над агресором!

Поділитися