У Великому Висторопі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Василя КОРОБЕЙНИКА

У Великому Висторопі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – головного сержанта Василя Геннадійовича Коробейника.

Меморіальну дошку встановили біля входу до місцевого закладу загальної середньої освіти, у якому свого часу навчався захисник.

Під час повномасштабного вторгнення у лавах Збройних сил України Василь Коробейник виконував бойові завдання із захисту суверенітету і територіальної цілісності України. 23 грудня 2022 року в районі населеного пункту Нью-Йорк Торецького району в результаті вибухової травми обірвалося життя молодого бійця. Похований Герой на цвинтарі рідного села.

За особисту мужність і високий професіоналізм виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України № 92/2023 від 23 лютого 2023 року нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Василь Коробейник також нагороджений відзнакою командування 211 батальйону Орден «Спасителя» (посмертно).

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки захисникові були присутні рідні та близькі, друзі та наставники, представники влади і духовенства, військовослужбовці та жителі громади. Ділилися спогадами про Василя Коробейника його перша вихователька з дитячого садочка Марія Голуб та класний керівник Світлана Мамайко.

Щирі співчуття родині Героя висловили перший заступник міського голови Ольга Зікєєва та начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор Ячменьов. Мати захисника Валентина Володимирівна прочитала проникливий вірш на честь сина, написаний власноруч.

Право відкрити меморіальну дошку було надано батькам полеглого бійця Геннадію і Валентині Коробейникам та першому заступнику Ользі Зікєєвій. Благочинний Лебединського округу протоієрей – отець Богдан здійснив чин освячення пам’ятного знаку. Після чого учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки військового.

Присутні хвилиною мовчання віддали шану світлій пам’яті Василя Коробейника та всіх захисників, які віддали своє життя за рідну Україну.

Гідно організувати захід на честь полеглого бійця допоміг колектив відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Вічна пам’ять та слава Василю Коробейнику, який віддав своє молоде життя за свободу нашого народу, суверенітет і територіальну цілісність України.

Спочивай з миром, Герою! Твій подвиг навічно житиме в наших серцях!

Поділитися