У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Олександра Винокурова

Сьогодні у День пам’яті Захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у Лебедині відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя, випускника Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5, майора Винокурова Олександра Миколайовича.

Життя Захисника обірвалося 16 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання у районі селища Василенкове Шевченківського району Харківської області в результаті вибухової травми. Боєць похований у Сумах на Алеї Слави Баранівського центрального кладовища.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України № 190/2023 від 30 березня 2023 року був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) та відзнакою Командувача об’єднаних сил «Козацький Хрест» ІІІ ступеня.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні рідні, близькі, знайомі, педагоги, представники влади та військовослужбовці, які висловили багато теплих слів у пам’ять про Олександра Винокурова.

Право відкрити меморіальну дошку було надано дружині Героя Яні Винокуровій та першому заступнику міського голови Ользі Зікєєвій. Після чого учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Олександра Миколайовича та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Світла пам’ять про Героя назавжди залишиться у наших серцях.

Поділитися