У Лебедині відбулася загальноміська панахида за загиблими Захисниками України

29 серпня у Лебедині з нагоди Дня пам’яті Захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відбулася загальноміська панахида за загиблими захисниками України, нашими земляками.

На Алеї Слави, що на Олександрівському кладовищі, зібралися рідні та близькі загиблих військових, представники влади та духовенства.

На місці поховання новітніх Героїв України присутні об’єдналися у спільній молитві за спокій душ полеглих Захисників. Очолив панахиду настоятель Свято-Троїцької Успенської церкви (Православної церкви України) отець Богдан, який наголосив на необхідності повсякчас пам’ятати про подвиг наших земляків, які віддали своє життя за Батьківщину. Священнослужитель зазначив, що у храмі, настоятелем якої він являється, завжди моляться за упокій душ Небесного війська і, що йому сьогодні дуже важко відправляти панахиду за військовими, яких знав особисто, і з якими нещодавно спілкувався наживо.  

Цього дня родини загиблих воїнів також долучилися до загальноукраїнської акції «Прапор пам’яті». У Лебедині біля пам’ятного знаку Державним символам України рідні та близькі наших Героїв встановили прапорці пам’яті з їхніми іменами.

«Заходи, що відбуваються у цей день з нагоди Дня пам’яті Захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України повинні нагадати нашому відносно спокійному місту, всій громаді та її жителям про те, кому саме треба завдячувати за нашу з вами можливість сьогодні жити і працювати, навчатися і відпочивати у мирній громаді під синьо-жовтим прапором», – звернулася до присутніх перший заступник міського голови Ольга Зікєєва. – «Ми всі у вічному боргу перед матерями і батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів і схиляємо голови перед дітьми, які втратили батьків. Сьогодні ми маємо зробити все, щоб віддати належну шану нашим полеглим землякам, щоб їхній героїзм закарбувався у пам’яті кожного українця та у пам’яті майбутніх поколінь. Ми ніколи не забудемо про найдорожчу ціну нашої свободи».

Поділитися