Відбулася чергова 39-та сесія Лебединської міської ради

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани Горошко відбулася чергова 39-та сесія міської ради.

Традиційно перед початком роботи сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України, у тому числі, і наших земляків.

Пленарне засідання розпочалося з урочистого вручення  Свідоцтв про присвоєння звання «Почесний громадянин м. Лебедин» (посмертно) родичам загиблих військовослужбовців–лебединців –  Гаврилишина Іллі Ігоровича (1994-2023 рр.) та Мякотіна Сергія Павловича (1970-2015 рр.), які віддали своє життя за свободу і територіальну цілісність нашої Батьківщини.

У пленарному засіданні взяли участь 22 депутати з 33 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, представники правоохоронних органів та засобів масової інформації.

Під час роботи сесії місцеві обранці розглянули 27 питань порядку денного, які попередньо детально розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій.

У ході пленарного засідання депутати проголосували за внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік». З-поміж іншого, цими змінами передбачається збільшити фінансування у розмірі 893,99 грн. на роботи з експлуатаційного утримання тротуарів на площі Соборній та вулиці Святоюріївська (колишня Чапаєва).

Крім того, кошти з місцевого бюджету спрямовано на надання фінансової підтримки комунальним підприємствам громади, а саме:

  • КП «Водоканал» – 468 тис. грн.;
  • КП «Лебединська житлово-експлуатаційна контора» – 100 тис. грн.;
  • КП «Комбінат благоустрою» – 200 тис. грн.;
  • КП «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки»» – 35, 615 тис. грн.

Також прийнято рішення про поповнення статутного фонду КП «Водоканал» у розмірі 2 млн. 202 тис. 865 грн. на реконструкцію водогону на вулиці Михайлівській та 48, 4 тис. грн. – на коригування проєкту закритих очисних споруд тупику Олешнянський.

Змінами до вищезазначеної програми передбачається збільшення фінансування у розмірі 404, 793 тис. грн. на роботи з благоустрою у населених пунктах Лебединської громади.

Місцеві обранці затвердили зміни до «Програми організації безоплатного поховання загиблих (померлих) військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань України на 2023 рік», збільшивши фінансування на 509, 970 тис. грн. Тут йдеться про встановлення пам’ятників та облаштування місць поховання захисників і захисниць України, які поховані на території Лебединської громади.

Під час пленарного засідання депутати заслухали звіт заступника начальника Фінансового управління Лебединської міської ради Людмили Коломієць про виконання бюджету Лебединської міської територіальної громади за І півріччя 2023 року та про використання коштів цільового фонду Лебединської міської ради за І півріччя 2023 року.

За підсумками роботи сесії депутатами було розглянуто низку інших важливих питань, у тому числі, і земельних, з якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися