У Лебедині провели в останню путь загиблого воїна – Костянтина Журавля

Сьогодні у Лебедині попрощалися із загиблим військовослужбовцем, захисником України – Героєм, який повернувся на щиті – солдатом Журавлем Костянтином Миколайовичем.

Костянтин Миколайович Журавель – військовослужбовець за контрактом, прийнятий на військову службу 22 лютого 2022 року. У лавах Збройних сил України перебував на посаді командира відділення зенітного артилерійського взводу зенітної ракетно-артилерійської батареї зенітного ракетно-артилерійського дивізіону однієї із військових частин.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконуючи свій військовий обов’язок в бою за нашу Батьківщину, її свободу і незалежність, Костянтин Журавель 14 липня помер у лікарні міста Києва від отриманих 2 липня травм поблизу населеного пункту Семенівка Донецької області під час виконання бойового завдання.

Церемонія прощання з Костянтином розпочалася у Свято – Троїцькій Успенській церкві. Далі траурна процесія рушила центральними вулицями  Лебедина до місця поховання загиблого. Полеглого військовослужбовця пронесли крізь живий коридор. Люди схиляли голови і встеляли останній шлях Героя квітами, коли побратими несли на руках труну загиблого.

Прощальне слово виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко та начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) підполковник Ігор Ячменьов.

Поховали Костянтина Журавля на Алеї Слави з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти.

Вічна пам’ять і слава Герою! Щирі співчуття рідним і близьким. Поділяємо ваше горе, сумуємо за втратою найкращих синів України.

Віримо, що подвиг усіх Героїв, які віддали найцінніше – свої життя за свій народ і землю, назавжди залишиться у пам’яті тих, кому вони такою ціною подарували шанс на вільне щасливе життя.

Поділитися