Зав’яжи стрічку пам’яті на честь Героя

Заплакало небо. Верба похилилась.

Замовкли вітри, тільки мати молилась…

Героя душа відлітала на небо,

Упав він в бою, Україно за тебе.

А поруч, з очима від болю сумними,

Схилились його бойові побратими.

Помститись клялись вони, взявшись за зброю.

А грім прогримів тричі –

Слава Герою!

Саме ці слова, немов сумна та, водночас, героїчна стрічка, стали  темою флешмобу «Зав’яжи стрічку пам’яті на честь Героя», який було проведено в Лебединському краєзнавчому музеї у рамках спільних заходів з Лебединським центром позашкільної освіти та сектором ювенальної превенції Сумського районного управління поліції (інспектор Тетяна Криницька).

Історія і сучасність різних цивілізацій, культур, народів – це історія і сучасність їхніх героїв. Історія і сучасність України, українського народу – це твір героїв України, це справа людей, які віддали всі свої сили, і своє життя для добра українського народу: його свободи і державності, могутності і процвітання, і були вірними своїй ідеї до останнього подиху. Це данина  пам’яті героям минулих літ і шани героїв новітніх, які сьогодні віддають своє життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини.

Щоб віддати належну шану та вшанувати пам’ять полеглих присутні пов’язали пам’ятні стрічки до символічного вінка пам’яті, який зайняв почесне місце в експозиції музею. Адже, Герої живі, поки жива пам’ять про них.

Гордо та велично прозвучали для присутніх патріотичні пісні у виконанні вокалістів центру позашкільної освіти  Софії Бабенко, Альбіни Курас, Анастасії  Новікової, Аліси Шевченко, Ксенії Павловської, Олени Лобанової та Анастасії Скакодуб (керівник Наталія Суховій).      Ми впевнені, що нашу Батьківщину, нашу Україну зламати не можна. Наче казковий птах, вона піднімається, відроджується із попелу, виправляє гордо крила, стає міцнішою, сильнішою, кращою. Хай береже нас усіх Господь.

Поділитися