У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Іллі Гаврилишина

Сьогодні у Лебедині відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя, випускника Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №7, молодшого сержанта Гаврилишина Іллі Ігоровича.

Життя захисника обірвалося 17 березня 2023 року, внаслідок тяжких травм, отриманих під час виконання військового обов’язку під Бахмутом. Ілля Гаврилишин у мирний час працював за фахом юрисконсультом у Лебединській лікарні імені лікаря К.О. Зільберника, але з перших днів повномасштабного вторгнення, без вагань, став на захист Батьківщини і кожного з нас.

За особисту мужність і героїзм у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України під час виконання бойових завдань був нагороджений почесною відзнакою Сумської обласної ради «За заслуги перед Сумщиною» ІІІ ступеня (посмертно).

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні рідні, знайомі, педагоги та учні, представники влади та військовослужбовці, які висловили щиру вдячність батькам Іллі Гаврилишина за те, що виховали справжнього патріота своєї Батьківщини, який віддав за неї життя.

Право відкрити меморіальну дошку було надано матері Героя Людмилі Іванівні та керуючому справами виконавчого комітету Сергію Подольку. Після чого учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Іллі та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Ілля Гаврилишин віддав найдорожче – своє молоде життя, захищаючи кордони нашої держави. Відтепер пам’ятний знак на стіні школи буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника освітнього закладу та захисника рідної Батьківщини.

Світла пам’ять про Героя назавжди залишиться у наших серцях.

Поділитися