Оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій на 2023 рік

3 метою оздоровлення та відпочинку дітей Лебединської міської територіальної громади, зокрема які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради повідомляє.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 травня 2023 року № 462 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек», «Український дитячий центр «Молода гвардія» і в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, за принципом “гроші ходять за дитиною”»

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2021 року № 1167 (далі — Постанова) на Нацсоцслужбу покладено завдання щодо визначення регіонів, в яких діти найбільше потребують оздоровлення та відпочинку в період надзвичайного a6o воєнного стану в Україні (із урахуванням потреб регіонів, у тому числі, в яких ведуться активні бойові дії; які зазнали руйнувань внаслідок проведення бойових дій; деокуповані території, регіони, до яких евакуйовано дітей) для формування груп дітей та підготовки пакету документів для їx виїзду за кордон на оздоровлення та відпочинок.

Додатково інформуємо, що згода Нацсоцслужби не надасться у випадку виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок разом із батьками (опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями), на запрошення міст-побратимів, у туристичну подорож та іншою метою (участь у міжнародних заходах, освітніх, культурних, спортивних програмах), відповідно до абзацу 2 пункту 1 Порядку організації виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.2021 № 1167 (зі змінами).

До складу таких гpyп не можуть бути включені діти-сироти, та діти, позбавлені батьківського піклування, оскільки Правилами перетинання державного кордону громадянами України. Затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (зі змінами), виїзд таких дітей  здійснюється виключно у супроводі законного представника (опікуна або піклувальника).

Бажаючим оздоровити своїх дітей у відповідних таборах прохання звернутися до Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради за адресою м.Лебедин . вул.Сумська. 12, 4 поверх 48 кабінет. При собі мати відповідні документи, які підтверджують категорію.

Поділитися