У Лебедині поховали двох загиблих військовослужбовців – Максима ГУЩУ та Василя НАБІЄВА

Клята війна забирає кращих із кращих, ниций ворог підступно і безжально відбирає в українських матерів найдорожче – життя їх дітей… Ми не маємо жодного морального права ні на мить забувати, яку страшну ціну платить український народ за територіальну цілісність, суверенітет, незалежність нашої держави. За нашу з вами можливість просто прокидатися щодня і займатися своїми буденними справами. Бо цією ціною є кров кращих із кращих синів і дочок нації, справжніх патріотів своєї країни.

Сьогодні лебединці прощалися зі своїм земляком, захисником України, Героєм, своїм сином, чоловіком, братом, другом, чудовим молодим хлопцем – Максимом Юрійовичем ГУЩЕЮ.  Максим загинув 4 лютого 2023 року на околиці села Площанка Сватівського району Луганської області внаслідок мінометного обстрілу. Солдат Максим Гуща був навідником механізованого батальйону у лавах Збройних Сил України.  Хлопець був позитивним, добрим, товариським, працьовитим, харизматичним.  23 лютого 2023 року йому мало би виповнитись 25 років. У Максима залишилась молода дружина…

Під час руху траурної процесії центральними вулицями рідного Максиму Лебедина люди встеляли останній шлях Героя живими квітами… Схиляючи голови земляки дякували йому за захист країни від агресора, за свій неоціненний вклад у нашу Перемогу ціною власного молодого життя.

Прощальне слово  та глибокі співчуття рідним і близьким Максима під час поховального обряду висловили перший заступник міського голови Ольга ЗІКЄЄВА та начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП Ігор ЯЧМЕНЬОВ.

Поховали Максима на Алеї Слави поряд з іншими загиблими побратимами під звуки Державного Гімну України під триразовий збройний залп.

Світлий, добрий спомин про патріота своєї землі, звитяжного воїна, Героя, захисника  України назавжди залишиться у наших серцях та спогадах його бойових побратимів, рідних, близьких, земляків.

Ще одного загиблого земляка – головного сержанта стрілецького взводу стрілецької роти Василя Джаббаровича НАБІЄВА поховали сьогодні на Покрівському цвинтарі Лебедина. Попрощатися із загиблим військовослужбовцем прийшли рідні, близькі, знайомі, представники влади, побратими.

Сьогодні ми всією громадою розділяємо непоправне горе родин і той невимовний біль, який неможливо витримати і не існує таких слів, аби його применшити. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих.

Герої не вмирають. Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть в пам’яті тих, хто їх любив.

Вічна Слава нашим Захисникам!

Поділитися