У Лебедині відбулися змагання за Х ювілейний Кубок з футзалу, пам’яті тренера Володимира РОМАНЕНКА

25-26 лютого на базі спортивного залу Лебединського фахового медичного коледжу імені професора М.І. Ситенка відбулися грандіозні для нашої Лебединської громади футбольні баталії – Х ювілейний Кубок з футзалу, присвячений пам’яті місцевого тренера Володимира РОМАНЕНКА.

З вітальними словами до присутніх звернулися виконуюча обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО, президент Асоціації футзалу Сумщини Євген ПЕТРАКОВ, викладач фізичного виховання медичного коледжу та один із організаторів турніру Олександр КРИМЕЦЬ та онук Володимира РОМАНЕНКА, представник ф/к «ДЗ-2» м. Суми, Владислав РОМАНЕНКО. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації.

Варто зазначити, що цьогорічний турнір зібрав досить яскраву плеяду сильних футбольних команд. Загалом участь у турнірі взяли 8 колективів з Сум, Лебедина, Тростянця та Липової Долини, а саме:

“Авангард” м. Лебедин;

“Комфортбуд” м. Лебедин;

“Автомобіліст” м. Лебедин;

ф/к «Михайлівка»;

“ДЮСШ” м. Лебедин;

“ДЗ-2” м. Суми;

ф/к «Липова Долина»;

ф/к «Тростянець».

Змагання відбувалися за олімпійською системою. Відповідно до жеребкування, першого дня проходили 4 відбіркові гри. Команда ф/к “Тростянець” зустрілась у двобої з командою ф/к «Михайлівка» і з результатом 5:1 виборола путівку у півфінал.

Наступними змагалися команди “ДЮСШ” та “ДЗ-2”. З результатом 1:9 команда “ДЗ-2”Суми обійшла своїх суперників.

З результатом 8:4 команда “Авангард” виграла матч у команди “Липова Долина”. У протистоянні між командами “Автомобіліст” та “Комфортбуд”, перемогла перша команда з рахунком 13:0.

26 лютого у півфіналі зустрілися команди “Авангард” та “ДЗ-2”Суми. “Авангард” з рахунком 8:4 вибороли перемогу та отримали шанс поборотися за кубок турніру.

У другій грі півфіналу зустрілись команди “Автомобіліст” та “Тростянець”. Упевнена перемога першої команди з рахунком 5:2 дала змогу поборотися їй за перемогу у змаганнях.

Захопливий матч між фіналістами не залишив нікого байдужим. З перших хвилин гравці “Авангарду” повели у рахунку. До останнього трималася інтрига: “Хто ж переможе?” Пролунав фінальний свисток. Рахунок 5:2 – і в четвертий раз команда “Авангард” стає переможцем турніру.

По закінченню заходу відбулося нагородження кращих гравців команд. Своєю майстерністю глядачів захопили:
• ЧЕМЕРИС Олександр команда “Автомобіліст”;
• ІВАЩЕНКО Олександр команда “Авангард”;
• РОМАНЕНКО Владислав команда “ДЗ-2”;
• РОЗПУТНІЙ Дмитро команда “Михайлівка”;
• ГРЕК Михайло команда “ДЮСШ”.

Окремий приз від депутата Лебединської міської ради Владислава ШЕПІЛЯ отримав воротар ф/к «Автомобіліст» Сергій СОКОЛОВ.

Кращими гравцями турніру стали:
• РЯБКО Олексій команда “Авангард”;
• КАЛЮЖНИЙ Денис команда “Автомобіліст”;
• ПРІСЯЖНЮК Марк команда “Тростянець”;
• ШОФОРАТ Максим команда “ДЗ-2”.

Кожний гравець Х ювілейного турніру отримав пам’ятний вимпел.
Усіх кращих гравців та переможців було нагороджено цінними подарунками, грамотами та медалями.

Спонсорами цьогорічного турніру стали депутати Сумської обласної ради Андрій КИРИЧЕНКО та Віталій ЗЕЛЕНСЬКИЙ, депутати Лебединської міської ради Олександр МАРЧЕНКО, Владислав ШЕПІЛЬ, Іван МИНЮК, Юрій САВЕКО та Андрій МАРТИШКО.
Окремі слова подяки за посильну допомогу організатори турніру висловлюють: Віталію ШАПОШНИКУ, Євгенію КОВАЛЕНКУ, Євгенію МАШИНУ, Олександру ОГІЄНКУ, Олександру АНДРЕЄВУ, Михайлу ЛЕТИКУ, Леоніду ЩЕГОРЦОВУ, Анатолію ОНАЙКО.
Під час проведення турніру проходив добровільний збір коштів для ЗСУ. У підрахунку зібрані кошти у сумі 6400 грн будуть перераховані до десантно-штурмової бригади, де служать наші земляки.

Разом до ПЕРЕМОГИ!

Поділитися