Сила українського народу в єдності

16 лютого українці вдруге відзначають День єднання. Сьогодні на вулицях майорить державний Прапор і звучить Гімн України, а українці беруться за руки, щоб показати, що ми єдиний народ. День єднання – молоде свято. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу – показати усьому світові, що ми сьогодні – як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати своє майбутнє.

До Дня єднання в книгозбірнях громади пройшов ряд заходів.

Історико-літературний екскурс «В єдності сила народу» відбувся в міській бібліотеці №3, а в Червленівській СБФ – інформаційна хвилина «Україна єдина».

До Дня єднання в Гринцівській СБФ була організована зустріч зі школярами на тему «Любов до України – в наших малюнках і в наших серцях» під час якої діти малювали майбутнє України.

Біля фотозони, оформленої в Рябушківській СБФ, серед відвідувачів книгозбірні відбувся флешмоб «Єднаймося заради Перемоги», а в Маловисторопській СБФ пройшла тематична година під назвою «З Україною в серці».

Московськобобрицька СБФ провела вуличну акцію «В єдності наша сила», а в центральній міській бібліотеці оформлено тематичну книжкову вітрину «Моя Україна – єдина країна».

Працівники бібліотек взяли активну участь у підтримці тих, хто зараз бореться за нашу свободу та мир на фронті. Читачі Боровеньківської СБФ Усачова Ірина, Капліна Валентина, Іванова Ніна в’язали воїнам теплі речі, і  Підопригорівська СБФ також передала волонтерам теплі носочки плетені власноруч. Павленківська СБФ пригощала захисників смачними варениками, а в Боровеньківській та Курганській СБФ бібліотекарі разом з небайдужими жителями сіл плетуть маскувальні сітки на  фронт. Також бібліотеки збирали продукти та іншу допомогу та передавали в райони бойових дій.

 Переможемо разом! Єднаймося, українці! В єдності наша сила!

Поділитися