Засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

У приміщенні Лебединської міської ради 16 лютого під головуванням першого заступника міського голови Ольги ЗІКЄЄВОЇ відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Лебединської міської територіальної громади.

На засіданні розглянуте питання щодо дотримання трудового законодавства підприємств, установ, організацій Лебединської міської територіальної громади, у яких виявлена заборгованість із виплати заробітної плати та вжиті заходи. По зазначеному питанню інформувала голова тимчасової комісії – перший заступник міського голови Ольга ЗІКЄЄВА. Щодо причин виникнення та проведені заходи для погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам звітував директор підприємства громади.

Голова тимчасової комісії Ольга ЗІКЄЄВА у підсумку засідання зазначила, що роботодавець повинен вживати всіх можливих заходів для забезпечення реалізації права працівників на своєчасне отримання заробітної плати та повідомила директору про відповідальність за порушення законодавства про працю та оплату праці, рекомендувала скласти графік погашення заборгованості з урахуванням фінансово-економічного становища підприємства і спрямовувати отримані кошти в першу чергу на погашення боргів.

Поділитися