Обговорювались проєктні ідеї у напрямку розвитку агропромислового комплексу громади

Чергове засідання робочої групи з розроблення проєкту Стратегії відновлення та розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2023-2024 роки було присвячене обговоренню таких пріоритетних напрямків проєктних ідей як «Промисловий комплекс» та «Аграрний сектор».

На важливості розбудови і розвитку агропромислового комплексу Лебединської міської територіальної громади наголосила під час вступного слова виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко.

До обговорень потенційних напрямків проєктних ідей долучилися і керівники місцевих підприємств – ТОВ «Лебединські ковбаси» та ТОВ «Лебединський нафтомаслозавод».

Під час засідання членами робочої групи активно обговорювались напрямки проєктних ідей, втілення яких сприятиме розвитку агропромислового комплексу Лебединської громади.

У рамках обговорення ключового стратегічного напрямку «Промисловий комплекс» члени робочої групи висловили та обговорили пропозиції стосовно розбудови інфраструктури поводження з побутовими відходами. Зокрема, мова йшла про впровадження сортування відходів та потенційні шляхи їх переробки.

Під час обговорення ключового стратегічного напрямку «Аграрний сектор» головою робочої групи Ольгою Зікєєвою були висловлені пропозиції щодо побудови на території громади міні потужностей з переробки молока. Робоча група обговорила також і проєктну ідею побудови елеватора, а також розроблення комплексу заходів стосовно збереження сіменного фонду Лебединської бурої молочної породи корів.

Підводячи підсумки обговорення напрямків створення проєктів, орієнтованих на розбудову інфраструктури поводження з побутовими відходами та створення міні переробних потужностей галузі рослинництва та тваринництва, членами робочої групи було одноголосно вирішено у подальшому забезпечити обговорення з громадськістю конкретних проєктних напрацювань.

Поділитися