Стан утримання автомобільних доріг Лебединської міської територіальної громади у зимовий період

Саме цьому питанню було приділено особливу увагу під час апаратної наради під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

За інформацією начальника управління житлово-комунального господарства Олексія ПАРФИЛА, стан доріг міської територіальної громади знаходиться на особливому контролі у виконавчому комітеті Лебединської міської ради. Загальна протяжність вулично-дорожньої мережі по місту Лебедину (с. Куданівка, с. Токарі, с. Олексенкове) складає 134 км, в тому числі з твердим покриттям – 48,5 км. Протяжність вулично-дорожньої мережі 122 населених пунктів у старостинських округах складає 703,25 км, у тому числі 210,1 км –з твердим покриттям. На території Лебединської міської територіальної громади 512,4 км. автомобільних доріг загального користування, у тому числі: 102 км доріг державного значення обслуговуються філією Дорбудсервіс ДП «Сумський облавтодор», 146,5 км – обласного та 272,4 км. доріг районного значення знаходяться на балансі ДП « Дороги Сумщини», а послуги з утримання дорожнього покриття виконує група «RGM» м. Суми.

З метою гарантування безпеки учасників дорожнього руху та недопущення дорожньо-транспортних пригод, підготовки дорожнього покриття, тротуарів на зимовий період 2022 року працівниками комунального підприємства «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради», за грудень 2022 року в умовах воєнного стану, були виконані роботи з очищення вулично-дорожньої мережі від снігу та боротьби з ожеледицею у місті Лебедині.

Станом на 22.12.2022 року виконано послуги із заготівлі та складування піщано-сольової суміші на Павленківському, Катеринівському, Підопригарівському, Кам’янському, Василівському, Будильському, Межиріцькому старостинських округах, до 30.12.20022 року планується складування піщано-сольової суміші на Бишкінському та Ворожбянському старостинських округах, відповідно до звернень старост.

Не лишилися осторонь благоустрою території нашої громади і агропідприємства та долучилися до робіт із очищення доріг у старостинських округах.

Назва старостинського округуПідприємства, які долучилися до боротьби з негодою
БишкінськийТОВ «РайзПівніч»
БоровеньківськийДятленко
БудильськийТОВ «Будильське» + Дятленко + КП «Комбінат благоустрою» + філія «Дорбудсервіс»
ВасилівськийТОВ «АвіасУкрагро Груп» 2 відділення + КП «Комбінат благоустрою» + RGM груп
ВеликовисторопськийТОВ «АвіасУкрагро Груп» + Азаров Сергій Олексійович + RGM груп
ВорожбянськийТОВ «АвіасУкрагро Груп» + ТОВ «Ворожбалатінвест» + RGM груп + філія «Дорбудсервіс»
ГарбузівськийДороги Сумщини +КП «Комбінат благоустрою» + RGM груп
ГринцівськийТОВ «Ворожбалатінвест»
КалюжненськийRGM груп
Кам’янськийТОВ «Агротрейд» + ТОВ «Хлібороб» + КП «Комбінат благоустрою»
КатеринівськийТОВ «Райз Північ» + ТОВ «Ворожбалатінвест» + ТДВ «Племзавод Михайлівський»+ КП «Комбінат благоустрою» + RGM груп
КурганськийТДВ «Племзавод Михайлівка» + Агрофірма Василівка + RGM груп
МаловисторопськийТОВ «Райз Північ» + RGM груп
МежиріцькийФермер Євгеній Михайлович Коваленко + СТОВ «Промінь»
МихайлівськийТДВ «Племзавод Михайлівка» + СТОВ «Промінь» + філія «Дорбудсервіс»
МосковськобобрицькийТОВ «Мартинівське»
ПавленківськийСТОВ «Перемога» + староста + КП «Комбінат благоустрою»
ПідопригорівськийПП «Надь» + КП «Комбінат благоустрою»
ПристайлівськийТОВ «Агротрейд» + ТОВ «Поділляінвест (Марченко)»;
РябушківськийRGM груп  + ТОВ «Рябушківський бекон» + ТОВ «Дружба нова» + ТОВ «Пролісок» + СФГ «Падалкове» (не долучались, але були готові у разі потреби)
ЧервленівськийТОВ «Агрокрай» + філія «Дорбудсервіс»
ШтепівськийПСП «Слобожанщина АГРО» + філія «Дорбудсервіс»

Станом на 22.12.2022 року управлінням житлово-комунального господарства Лебединської міської ради проведена тендерна процедура по закупівлі технічної солі в кількості 40,0 тонн на суму 515,6 тис. гривень.

Для очищення від снігу доріг та тротуарів на території громади комунальним підприємством «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради» станом на 22.12.2022 відремонтовано та підготовлено 5 одиниць техніки. Заготовлено 495 куб.м. піщано-сольової суміші, закуплено інвентар у кількості 27 одиниць.

Поділитися