Відбулася 31-ша позачергова сесія Лебединської міської ради

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани ГОРОШКО відбулася позачергова 31-ша сесія міської ради.

Всі питання, які виносилися на розгляд сесії, були попередньо опрацьовані на спільному засіданні постійних депутатських комісій.

Під час роботи сесії депутати прийняли бюджет Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік, сформований на підставі Бюджетного кодексу України та Закону України «Про Державний бюджет на 2023 рік».

Так, бюджет громади становить 347 703, 7 тис. гривень. Витрати основного кошторису громади на реалізацію місцевих програм складає 25 012,115 тис. гривень.
Крім того, передбачено виділення коштів на виконання заходів та роботи територіальної оборони громади у розмірі 26, 5 тис. гривень.

Основним джерелом надходжень до бюджету громади є податок на доходи фізичних осіб.

На пленарному засіданні місцеві обранці також затвердили Програму економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік.
Цією програмою, з-поміж іншого, передбачається виділення коштів на підвищення якості надання освітніх послуг навчальними закладами, модернізацію матеріально-технічної бази закладів освіти та закладів фізичної культури і спорту. Зокрема, планується реконструкція окремих елементів лебединського стадіону «Авангард».
Кошти також спрямовуються на покращення матеріально технічної бази закладів культури на старостинських округах, реформування та розвиток житлово-комунального господарства, економіки та інфраструктури громади.

Після розгляду питань порядку денного, депутат від політичної групи у міській раді «Сила і честь» Наталія ЛОГВИНЕНКО озвучила питання стосовно неефективного надання послуг населенню АТ «Укрпошта» через відключення електроенергії.
З цього питання прийнято рішення направити офіційне звернення до керівництва «Укрпошти» терміново вжити заходів щодо забезпечення лебединського поштового відділення генератором.

Поділитися