Почесний громадянин Лебедина Борис ТКАЧЕНКО відсвяткував 85-річний ювілей

Днями свій черговий ювілей відсвяткував почесний громадянин Лебедина Борис Іванович ТКАЧЕНКО – письменник, краєзнавець, етнограф, колекціонер українських старожитностей.

Першими спробами пера Бориса Івановича були агрономічні дописи на тему органічного землеробства та екології, які свого часу друкувалися в журналі «Україна».

Борис ТКАЧЕНКО, маючи фах агронома, ввійшов в історію Лебединського краю саме як особистість творча і непересічна. Він є автором 11 книг, у тому числі й першої в Україні книги про Голодомор «Під чорним тавром», номінованої на Шевченківську премію. Лауреат літературних премій імені М. Хвильового та В Стуса.
Серед численних нагород знаного ювіляра і церковний орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня за книгу «Важка стежка до Бога».

З 23 травня 2008 року Борис ТКАЧЕНКО є почесним громадянином Лебедина. Це високе звання є вищим визнанням заслуг перед містом/громадою і його жителями.
З нагоди ювілею міська рада і її виконавчий комітет щиро вітають Бориса Івановича і бажають йому міцного здоров’я, духовних і фізичних сил, невичерпної життєвої наснаги і творчого натхнення. Нехай втілюються у життя всі задуми і бажання, а у родині панує тепло, затишок і благополуччя!

Поділитися