10 грудня – Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, проходить щорічно 10 грудня, приурочений до Дня прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Тож, напередодні свята, 09 грудня юрист сектору «Лебединське бюро правової допомоги» Євгенія Логвіненко провела інформаційний захід для суб’єктів пробації  Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області на тему: «Безоплатна правова допомога в Україні».

 Під час заходу присутнім нагадали, що таке безоплатна первинна та вторинна правова допомога, хто має право на вторинну правову допомогу, а також підведено підсумок роботи бюро за 11 місяців цього року. Бюро безоплатної вторинної правової допомоги  та орган пробації є соціальними партнерами. Інформаційні години для суб’єктів пробації проводяться щонайменше двічі на місяць. За потреби засуджені можуть отримати індивідуальні консультації від фахівців бюро. Ми співпрацюємо вже досить тривалий час і наша взаємодія є достатньо корисною, а саме: суб’єкти пробації постійно отримують консультації з різних сфер права,  також їм доводиться важлива та необхідна інформація щодо захисту своїх прав та свобод.

Поділитися