День української писемності та мови

9 листопада українці у всьому світі відзначають свято – День української писемності та мови. Це свято започаткували ще у 1997 році, коли президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови у консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».

Тому, 09 листопада 2022 року, з нагоди свята та з метою  популяризації української мови, культури та історичної свідомості української нації, сприяння зміцненню україномовного патріотичного середовища та перевірки грамотності працівники та неповнолітній суб’єкт пробації Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з інспектором ювенальної превенції Сумського районного управління поліції в Сумській області взяли участь у 22 щорічному Радіодиктанті національної єдності.

«Це гарна традиція, яка єднає українців і усіх, хто розмовляє українською мовою. А в умовах сьогодення українська мова стала символом боротьби та нескореності. Бережемо традиції, спілкуймося українською мовою правильно» – наголосив на завершення заходу начальник уповноваженого органу з питань пробації Анатолій Глух.

Поділитися