Стан підготовки транспортних засобів до осінньо-зимового періоду перевізниками, що здійснюють пасажирські перевезення

Питання стосовно стану підготовки транспортних засобів до осінньо-зимового періоду перевізниками, що здійснюють перевезення пасажирів у межах Лебединської міської територіальної громади сьогодні було детально розглянуто під час апаратної наради під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Світлани Горошко.

За інформацією начальника відділу торгівлі, побутового обслуговування населення та захисту прав споживачів управління економічного розвитку і торгівлі Олексія Харченка,основними умовами перевезень пасажирів є виконання перевезень за затвердженим розкладом руху, забезпечення регулярності руху за маршрутом, дотримання вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» та Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, перевезення пільгових категорій населення, дотримання норм, встановлених законодавством щодо охорони навколишнього середовища.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт» виконавчий комітет Лебединської міської ради забезпечує організацію пасажирських перевезень на міських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території громади.

Перевезення пасажирів на міських маршрутах здійснюють 5 приватних підприємців за 7 маршрутами. Забезпечують маршрути 12 одиниць транспорту: з них 2 автобуси «ПАЗ», 3 – РУТ, 7 БАЗів 22154.

Перевезення пасажирів на приміських маршрутах здійснюють 3 приватні підприємці, які обслуговують 8 маршрутів. Забезпечують приміські маршрути 5 одиниць транспорту: з них три автобуси «ПАЗ» та  дві РУТи.

Перевізники мають 4 резервних машини. Усі приватні підприємці мають розроблені паспорти автобусних маршрутів, погоджені з виконавчим комітетом Лебединської міської ради, на 5 років укладені договори на перевезення між замовником (виконавчим комітетом Лебединської міської ради) та перевізниками. Мають ліцензії на перевезення пасажирів автомобільним транспортом та графіки маршрутів.

За звітний період автопарк пасажирського транспорту скоротився на 3 одиниці. За 2022 рік проведений капітальний ремонт двох автобусів.

Керуючись підпунктом 2 пункту б статті 30 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» представниками виконавчого комітету Лебединської міської ради здійснюється контроль за належною організацією обслуговування населення у вигляді обстеження на предмет додержання приватними підприємцями маршрутних таксі графіків руху, схеми маршруту, культури обслуговування пасажирів, підтримки салонів автотранспортних засобів у належному санітарному стані та безпеки на переїздах.

За 2022 рік проведено 3 обстеження руху маршрутних таксі по місту Лебедин, перевірено 43 рейси. За результатами обстежень проведено 3 наради  з перевізниками.

Для забезпечення якісного обслуговування пасажирів та певної фінансової підтримки з перевізниками на 12 автобусних маршрутах загального користування, що проходять у межах Лебединської міської територіальної громади, укладені договори з перевізниками на компенсаційні виплати за перевезення пільгових категорій громадян автомобільним транспортом. На відшкодування за перевезення пільгових категорій громадян перевізникам з бюджету Лебединської міської територіальної громади виділено 549,655 тис. гривень, а саме:

на компенсаційні виплати за перевезення пільгових категорій громадян по місту Лебедину виділено  313,320 тис. гривень;

на компенсаційні виплати за перевезення пільгових категорій громадян на приміських маршрутах виділено – 236,335 тис. гривень.  

З урахуванням зимових умов приватними перевізниками підготовлений автотранспорт, а саме:

придбані зимові покришки;

замінена речовина в охолоджувальній системі на зимову;

системи обігріву салонів перевірені і знаходяться в робочому стані;

частково придбані  нові акумулятори для роботи при зниженій температурі навколишнього середовища;

перевірена гальмівна система, проведена заміна гальмівних колодок. Всі приватні перевізники своєчасно пройшли державні технічні огляди автотранспорту.

Поділитися