Безпека та протидія торгівлі людьми при пошуку роботи

Управління праці та соціального захисту населення  нагадує про недопущення потрапляння у ситуацію торгівлі людьми особами, що залишили місце проживання у зв’язку із агресією з боку російської федерації та закликають пам’ятати про 5 маркерів безпеки – правил, яких слід дотримуватися при пошуку роботи.

Документи. Надавайте документи лише офіційним особам. Заздалегідь зробіть та збережіть копії найважливіших документів, у тому числі в електронному вигляді.

Транспорт. Знайте, куди їдете, та повідомте про поїздку рідних чи друзів. Не сідайте в авто до незнайомих чи підозрілих людей. Вишліть рідним чи друзям номер транспортного засобу, яким пересуваєтеся.

Допомога. Приймайте допомогу лише від людей та організацій, що заслуговують на довіру.

Спілкування. Не віддавайте нікому  мобільний телефон чи інші засоби зв’язку. Будьте обачними та обережними при спілкуванні з незнайомцями.

Зв’язок. Підтримуйте постійний зв’язок із рідними, друзями, колегами. Повідомляйте про будь-які зміни свого  маршруту, місця проживання чи роботи. Домовтеся з ними про кодове слово або фразу, які повідомлять, що ви в небезпеці.

Бережіть себе та своїх рідних

Поділитися