Сьогодні в Україні – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Сьогодні, 22 червня, український народ вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна.

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

Варто нагадати, що Україна зазнала чи ненайбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення – близько 5 млн, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратили притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни українці згадують усіх тих, хто поліг на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях і таборах НКВС, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша країна була вільною від будь-якого завойовника.

Вже восьмий рік поспіль на сході України триває війна з північним сусідом, а 24 лютого цього року розпочалося повномасштабне вторгнення рф на територію нашої держави. І сьогодні, як і 81 рік тому українці мужньо боронять незалежність та суверенітет своєї Батьківщини.

Цього дня вшановуємо подвиг наших предків, пам’ятаємо Героїв сьогодення, захоплюємося їхньою силою духу та готовністю боронити свої землі.

Поділитися