Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему : «Домашнє насильство під час війни»

20 червня 2022 року з метою правової освіченості суб’єктів пробації начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух спільно з фахівцем Лебединського бюро правової допомоги Євгенією Логвиненко, провели інформаційну годину для суб’єктів пробації на тему: «Домашнє насильство під час війни».

Попри війну, проблема домашнього насильства не стає менш важливою. Війна, як і будь-яка екстремальна ситуація, загострює проблеми людей, які були й до цього. Зокрема, це стосується насильства в родинах.

«Домашнє насильство загострюються під час війни в родинах, де воно було й до того, і може виникнути на тлі конфліктів та загальної напруженості там, де його раніше не було. Хоча з  початку війни кількість дзвінків на Всеукраїнську телефону гарячу лінію 1547 з запобігання домашнього насильства зменшилася та це не значить, що зменшилась кількість таких випадків. Памятайте, що у випадках домашнього насильства ви можете звернутись: до Національної поліції за номером 102 або на Урядовий контактний центр 15-47, де цілодобово надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства» – повідомила юристка бюро.

Вже традиційні зустрічі з фахівцями Лебединського бюро безоплатної правової допомоги  є досить корисними для суб’єктів пробації, тому що засуджені мають можливість  отримати безкоштовну інформацію, яка допомагає захисти себе в рамках правового поля» – підсумував начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух.

Поділитися