Ніхто не забутий, ніщо не забуто…

З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні в книгозбірнях Лебединської громади проведені заходи патріотичного спрямування.

В приміщенні Маловисторопської сільської бібліотеки була зроблена виставка «Загинули за Україну-вічна слава!», а Московськобобрицька сільська бібліотека  презентувала виставку літератури «Ми разом пройдемо всі випробування» та провела тиху акцію «Ангели пам’яті» до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.

В міській бібліотеці №1 оформлено книжкову виставку-реквієм «Воїни світла» і створено відео-ролик «Небесна Сотня – то найвищий гарт», а в міській бібліотеці №3 проведено бесіду «День Героїв Небесної Сотні» та оформлено теку статей з періодичних видань «Україна славить своїх героїв».

Перегляди літератури на тему «Події, що змінили долю України» презентували бібліотекарі в міській бібліотеці №2 та Гринцівській СБФ.

Працівники центральної міської бібліотеки пропонують користувачам познайомитися з книжковою виставкою-реквієм «Небесна сотня – ангели свободи» і постером пам’яті Героїв Небесної Сотні, розміщеним у вітрині бібліотеки.

В Михайлівській сільській бібліотеці до Дня Героїв Небесної Сотні проведена історична година «Час плине, а пам’ять залишається» для учнів 7-го класу Михайлівського ЗЗСО. Захід пройшов біля стенду з фотографіями героїв та книжкової виставки. Діти дізналися про трагічні події, які відбувались на Майдані: в столиці європейської країни, в серці України гинули її найкращі сини, віддавали своє життя за Батьківщину. Під час заходу у виконанні учнів звучали патріотичні вірші, і під звуки пісні «Пливе кача» присутні запалили свічку та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

До Дня Героїв Небесної Сотні хвилина пам’яті «Зростимо патріотами своєї країни» пройшла в Боровеньківській СБФ. Також до трагічних подій на Майдані було оформлено куточок героїзації «Героям слава».

В приміщенні Будильської бібліотеки відбулася патріотична година «Ви для нас зірки у небі», присвячена вшануванню пам’яті героїв Небесної сотні. У Рябушківській СБ-філії відбулася книжкова виставка «Герої не вмирають», з метою вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Поділитися