Міжнародний день рідної мови у книгозбірнях Лебединської громади

21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови – надзвичайно важливе для самоідентифікації кожного народу свято, адже без власної неповторної рідної мови, немає нації.

Свято запроваджено у листопаді 1999 року згідно 30 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної і культурної багатоманітності. Мова — це не просто засіб спілкування, це духовний скарб кожної нації, історія народу, духовний результат еволюції кожного етносу.

З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови Московськобобрицька сільська бібліотека презентувала користувачам тематичну книжкову виставку літератури «Ти – наше диво калинове, кохана українська мова».

У Боровеньківській бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки «Рідна мова моя солов’їна». На захід завітали небайдужі жителі села. Вони із зацікавленістю переглянули запропоновану бібліотекарем Надією Смітія книги мовної тематики та поспілкувалися про розвиток рідної мови в Україні. Бібліотекар зазначила присутнім про те, що українська мова у 1934 році на конкурсі мов у Парижі була визнана, нарівні з французькою та перською, як наймилозвучніша мова світу.

«Розмовляти українською – це модно» – саме під такою назвою відбулася прем’єра книжкової вітрини у Рябушківській СБ-філії до Міжнародного дня рідної мови.

Гринцівська СБФ пропонує користувачам познайомитися з викладкою тематичної літератури, а Маловисторопська бібліотека презентувала користувачам виставку «Мова моїх батьків». Працівники міських бібліотек №1 і №2 запрошують всіх зацікавлених познайомитися з тематичними книгами, представленими на книжкових полицях «О мово моя, душа голосна України» та «Там, де живе рідна мова, живе український народ», а яскрава виставка-інсталяція «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла як батьківська хата» для користувачів абонементу оформлена в центральній міській бібліотеці.

Поділитися