Стрітення Господнє із суб’єктами пробації

15 лютого православні християни відзначають одне із 12 найголовніших свят року – Стрітення Господнє. Не залишилися осторонь даного свята і працівники Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області, які 14.02.2022 року разом із суб’єктами пробації, відвідали Вознесенський храм міста Лебедина та зустрілися з благочинним Лебединського церковного  округу настоятелем протоієреєм Романом Андрухів. Подібні зустрічі вже стали доброю традицією.

Як завжди, Отець Роман, зустрів присутніх привітними словами, розповів про духовну важливість даного свята, його походження та значення для християн. Священнник завжди вміє знайти правильні слова, з якими звертається до присутніх, закликаючи кожного замислитися над власним життям. Також з нагоди релігійного свята отець Роман звершив молебінь за здоров’я присутніх.

«Традиційні зустрічі в стінах храму, особливо з нагоди релігійних свят, стали одним із дієвих методів роботи із суб’єктами пробації, що дає можливість особам, які перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень замислитися над своїм життям, переосмислити свою поведінку, а також зробити висновки зі своїх помилок. Сподіваємося, що повчальні бесіди-настанови настоятеля храму посіяні в душах молодих людей, обов’язково дадуть позитивні плоди» – наголосив на завершення начальник уповноваженого органу з питань пробації Анатолій Глух.

Поділитися