До уваги пільговиків громади!

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради інформує про наступне.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 2021р. № 586 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2022-2024» у 2022 році показник індексу споживчих цін (у розрахунку грудень до грудня попереднього року) становить 106,2 %.

Враховуючи показник індексу споживчих цін (у розрахунку грудень до грудня попереднього року) у 2022 році, граничні показники вартості твердого палива і скрапленого газу на 2022 рік для надання пільг і субсидій становлять:

  • твердого палива – 3117,67 гривень за одну тонну,
  • скрапленого газу – 311,77 гривень за один балон.

Для призначення пільги на придбання твердого палива і скрапленого газу пільговики звертаються до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг за зареєстрованим місцем проживання або за фактичним місцем проживання, якщо особи перебувають на обліку у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги для написання заяви на виплату вищезгаданої пільги в грошовій формі.

При собі мати:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує право на пільги;
  • довідку про наявність у житловому приміщенні пічного опалення.

Готівка виплачується однією сумою раз на рік через установи банку або поштові відділення (за вибором заявника) в міру надходження коштів субвенції з Державного бюджету.

Крім того, при наданні пільг на тверде паливо втрачається право на знижку за користування природнім газом для опалення в поточному році. Надання пільг на придбання твердого палива та скрапленого балонного газу проводиться виходячи із розрахунку вартості однієї тони твердого палива та одного балону скрапленого газу на домогосподарство в рік.

Поділитися