1 грудня – Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом

Щорічно 1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі Снідом. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам’яті жертв цього захворювання. 

Сьогодні на базі Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» управлынням працы та соціального захисту населення проведена лекція на тему: «Шляхи зараження, профілактика та боротьба з ВІЛ/СНІДом». Під час лекції обговорили шляхи зараження, симптоми та основні заходи з профілактики цього недуга.

Наголосили, що пріоритетними кроками у боротьбі з епідемією ВІЛ-інфекції в країні залишаються: забезпечення рівного доступу до консультування та тестування, своєчасне охоплення ВІЛ-інфікованих послугами догляду та безперервне забезпечення підтримуючої антиретровірусної терапією на безоплатній основі, попередження нових випадків інфікування ВІЛ-інфекцією. Зокрема, розширення обсягів антиретровірусної терапії дозволяє людям, які живуть з ВІЛ-інфекцією, отримати шанс на якісне і продуктивне життя, розширює можливості попередження подальшої передачі ВІЛ. Тільки спільні дії сприяють зміцненню організованих зусиль по боротьбі з ВІЛ-інфекцією / СНІДом.

Бережіть себе та своїх близьких.

Управління праці та соціального захисту населення.

Поділитися