У Лебедині вшанували пам’ять жертв Голодомору

Сьогодні, 27 листопада, у Лебедині, як і по всій Україні, вшановують пам’ять жертв Голодомору.

У церемоніальних заходах біля Меморіалу скорботи «Жертвам Голодомору 1932-1933 рр.» взяли участь представники Лебединської міської ради на чолі з міським головою Олександром Бакликовим, а також жителі громади.

Присутні вшанували пам’ять закатованих голодом загальнонаціональною хвилиною мовчання та долучилися до всеукраїнської акції «Запали свічку», яка є виявом скорботи за жертвами і віри у те, що у майбутньому такі події не повторяться.
Враховуючи складну епідеміологічну ситуацію у цьому році заходи з вшанування наших співвітчизників, життя яких було зруйноване або знищене у ті страшні часи, проходять з урахуванням обмежень для масових заходів.

«Українці ніколи не були байдужими до трагедії Голодомору – цього страшного геноциду нашого народу, визнаного у всьому світі. Висловлюю глибоку повагу тим, хто пам’ятає ці жахливі події в історії України, не забуває і зберігає у пам’яті нащадків тих, хто загинув голодною смертю у роки комуністичного режиму», – наголосив очільник громади Олександр Бакликов.

Поділитися