Міський голова Олександр БАКЛИКОВ підготував пропозиції до порядку денного сесії міської ради

Напередодні очільник громади Олександр Бакликов публічно звернувся до депутатів Лебединської міської ради із зверненням в черговий раз не ігнорувати засідання 21-ї сесії ради, яка має відбутися 30 листопада поточного року.

Майже три місяці місцеві обранці не збираються на сесії Лебединської міської ради, які скликає чинний міський голова Олександр Бакликов. Своїми діями депутати лише поглиблюють політичну та соціально-економічну кризу, яка внаслідок таких дій, стає неминучою для всієї громади.

Олександр Миколайович підготував пропозиції щодо порядку денного чергової 21-ї сесії Лебединської міської ради восьмого скликання, сформовані на основі численних звернень громадян та наданих розпорядниками бюджетних коштів.

Майже всі питання за час бездіяльності ради стали нагальними і потребують термінового вирішення. Це: питання у галузі медицини, освіти, бюджету громади та економічного розвитку; проблема оплати комунальних послуг та енергоносіїв комунальних закладів, а також блок земельних питань, яких на сьогодні вже близько двох тисяч.

Питання, які, відповідно до чинного законодавства, можна вирішити шляхом розгляду на засіданнях виконавчого комітету – розглядаються і приймаються невідкладно.

Але є низка питань, які без участі депутатського корпусу вирішити просто неможливо. Ні міський голова, ні члени виконавчого комітету не можуть виділити ні копійки з бюджету на потреби громади. Земельні питання також вирішуються виключно шляхом депутатського голосування тощо.

Від виваженої та ефективної взаємодії всіх гілок влади залежить розвиток громади. А непорозуміння і конфлікти у правлячих колах неминуче призводять до занепаду і кризи, з якої можна виходити роками.

Який шлях оберуть місцеві обранці та чи розпочнуть, врешті, виконувати свої безпосередні обов’язки – побачимо вже найближчим часом.

Поділитися