Місцеві депутати повністю проігнорували виконання своїх обов’язків у жовтні

У жовтні місяці депутати Лебединської міської ради повністю проігнорували виконання своїх обов’язків.

Місцеві обранці не відвідали жодного засідання постійних депутатських комісій, які мали відбутися напередодні проведення сесій. Також депутати не з’явилися на засідання сесій, які минулого місяця, відповідно до чинних вимог, двічі скликалися чинним міським головою Олександром Бакликовим – 25 та 28 жовтня. Вже два місяці поспіль місцеві обранці саботують проведення сесій Лебединської міської ради, а тим часом, накопичилася низка важливих питань життєдіяльності громади, які вирішуються виключно за результатами депутатського голосування.

Ця конфліктна ситуація склалася внаслідок рішення «Про дострокове припинення повноважень Лебединського міського голови», за яке начебто «проголосували» депутати 29 вересня поточного року. Але всі бачили, що дана процедура відбувалася з численними порушеннями законодавства. Для прикладу, «бюлетені» для голосування повинні бути підписаними головою та секретарем «лічильної комісії» перед тим, як видаватися депутату для волевиявлення. А по факту, підписувалися вже під час «підрахунку голосів».

Окрім

 того, у законодавстві та Регламенті Лебединської міської ради п.6 ст.53 чітко зазначається : «Лічильна комісія забезпечує всі умови для повного додержання таємниці голосування. Процедура таємного голосування має бути такою, що унеможливлює застосування технологій контролю за волевиявленням депутатів (нанесення різними способами різних позначок на бланках бюлетенів, винесення і передавання бюлетенів іншим особам тощо)». Те «дійство» більше нагадувало рейдерське захоплення влади, подібне до «перевороту» більшовиків у 1917 році. Після чого все втопили у крові

Місцеві обранці, справді, мають право достроково припинити повноваження міського голови, проте, відповідно до чинного законодавства, а саме статті 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на це мають бути чітко прописані у законі підстави. Ні 10 вересня, ні 29 вересня, як і на сьогодні таких підстав немає. Більше того, у так званому, проєкті рішення «Про дострокове припинення повноважень Лебединського міського голови» жодні підстави також не зазначені.

Збори депутатів, які вони проводять у різних місцях міста Лебедин, на даний момент – це лише «збори» депутатів. Відповідно так звані «рішення», які приймаються на цих зборах, вважаються прийнятими у незаконний спосіб і будуть також оскаржені та скасовані. Звертаємо увагу громадян, що згідно статті 19 Конституції України: «Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».

Поділитися