На Лебединщині стартувала осіння призовна кампанія

Сьогодні зранку 5 призовників з Лебединщини відправилися для проходження строкової військової служби. Це хлопці віком від 18 до 27 років. Після служби у навчальних центрах вони поповнять лави Збройних сил України. Молодих чоловіків під стінами другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) прийшли провести рідні та близькі.

З словами підтримки та побажаннями успіхів до хлопців звернувся Лебединський міський голова Олександр Бакликов, підкресливши, що сильна армія в країні за будь яких життєвих обставин – це ґарант нашої безпеки, незалежності, суверенітету та територіальної цілісності країни.

Начальник другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) майор Ігор Ячменьов під час свого мотиваційного виступу наголосив на тому, що жоден військовослужбовець строкової служби не проходить службу у зоні проведення бойових дій.

Проходження військової служби дає можливість розширити спектр вмінь, знань та навичок, сформувати такі якості, як почуття товариства, взаємодопомоги, толерантності. Період строкової служби дозволить знайти нових бойових, а тому надійних друзів, перевірити себе на міцність. При бажанні призовник через 3 місяці строкової служби може укласти контракт. Крім того, армія надає можливість безкоштовного навчання у військових коледжах або вищих військових навчальних закладах. Громадяни, які відслужили строкову службу, мають переваги при прийнятті на роботу в охоронні агентства, правоохоронні органи (або будь-які інші силові відомства).

Поділитися